Henkinen kasvu

Karma

Karma saapuu aina, se ei voi olla maailmankaikkeuden lakien mukaan saapumatta. Mitä toiselle teet sen kohtaa itse, hyvässä ja pahassa. Epäoikeudenmukaisuus ja oikeudenloukkaukset ihmistä kohtaan ovat suurinta karmaa kerryttävät: oikeusmurhat ja muut loukkaukset. Energia säilyy ja jää aina valoon, josta se voidaan lukea auki. Karma ei ole leikin asia.

Karmamme voi tulla hyvin kaukaa: ihminen on voinut sovitella maksuaikaa useille elämille sieluntasolla, jotta elämä ei käy liian raskaaksi. Kun on vaikeaa tulee pyytää maailmankaikkeuden viisautta, ymmärrystä ja siunausta, pyytää että näytetään mitä nyt maksan pois, mikäli näin tahtoo. Vaikeat ihmissuhteet ovat karmallisia, näihin kätkeytyy joskus koko perhettä aikaisemmin koskettanut tragedia.

Miksi me teemme karmaa? Hyvin usein itsekkäistä syistä: tappamalla, oikeudenloukkauksilla, kaunasta, kateudesta, vihasta, luonteenpiirteestämme johtuen äkkiarvaamattamme, kilpailusyistä, taistelusta paremmista asemista ja niin edelleen. Karma on aina maksettava takaisin tavalla tai toisella. Kun ihmisellä ei ole karmaa hän on vapaa, todellisesti vasta silloin ihminen on vapaa. Ja hän tuntee tämän myös.

Voiko hyvällä teolla tasapainottaa karmaansa? Kyllä voi, kaikki ajatuksemme, tekomme, sanamme jäävät valoon. Kun teko tehdään aidosti sydämestä, epäitsekkäästi ja vilpittömästi voi helpottaa karmaansa vaikka kaikkea ei saa näin maksettua välttämättä pois.

Muista: kaikki jää valoon!

Karma on myös kaunis, peloton, suora, rehellinen, väriltään vihreä, siinä on aina muutoksen energia, asenteemme on aivan ratkaiseva miten suhtaudumme vaikeuksiin ja miten nämä kannamme. Olemmeko selkä suorana karmamme edessä ja teemmme karmisen työmme arvokkuudella?