Tulevaisuus

Eurooppa

Mitä eurooppa merkitsee? Kotia, tuttavuutta, samanhenkisyyttä, turvaa? Eurooppa ohjaa meitä, arjen elämää lainsäädännönkin tasolla hyvin paljon. Eurooppa on vaikuttamisen kehto monessa mielessä ja tarkoituksessa. Eurooppa vetää puoleensa tulevaisuudessa useita erilaisia ihmisiä, sen turvallisen sijaintinsa johdosta. Etenkin skandinaavia, pohjoismaat.

Vapaapäivät, Auto, Matka, Reitti, Seikkailu

Euroopan vesivarannot ja ruoan lähteet on noteerattu maailmalla. Ruoan ja puhtaan veden saannissa on haasteita tulevaisuudessa. Suomen sijainti maantieteellisesti on poikkeavan hyvä ruoan ja veden runsaudessa. Eurooppa on kuin sulatusuunikin, mahdollisuus EU:n kautta kehittää monikansallista yhteistyötä ja oppia ymmärtämään toisiamme.

Oppia ymmärtämään toisiamme tulee kuuntelemisen kautta, olla itse hiljaa ja kuunnella, tehdä myös tarkentavia avoimia kysymyksiä, jotta ymmärsinkö oikein? Pienessä kaavassa katsottuna Eurooppa on sitä, että naapuriimme muuttaa monikansallinen perhe ulkomailta, mitkä ovat omat reaktioni?

Reaktiot kertovat itsestäni. + vai – merkkistä tunnetta ja ajattelua? Saatamme muodostaa kuvaa itsellemme omista reaktioista käsin, jotka saattavat olla värittyneitä, – väärä todellisuuskäsitys – defenssiivisiä ja eivätkä ehkä kerro totuutta toisesta.

Tulla toimeen toisten ja erilaisten ihmisten kanssa on miellyttävä haaste. Toimeentulo lähtee kuuntelusta, jäljittämällä polkua niiden askelmerkkien avulla joita toinen tarjoaa, ilman omia tulkintoja. Seuraamalla näitä askelmerkkejä voi päästä pitkälle toisen aidossa tuntemisessa.