Tämä hetki

Aikajanalla

Me olemme avaruuden aikajanalla, näitä aikajanoja on useita erilaisia ja alati muuttuvia. Usein jokin tapahtuma, myös äkillinen ja joillekin jopa traumaattinen siirtää ihmisen toiselle aikajanalle. Joskus toisten ihmisten tai yksittäisen toisen ihmisen tilanne vaatii tämän tai tämän tai jonkin tapahtuman hyväksi.

Ihminen joka siirtyy, ottaa toisenkaltaisen tehtävän hoitaakseen, usein myös velvollisuuden. Aikajanalla luomme ja puramme, syvennämme ymmärrystä, autamme, ja siirrymme usein hyvinkin sujuvasti tehtävästä/aikajanalta toiseen.

Aikajanoilta kuvat siirtyvät kuin elokuvassa, “kohtauksittain” isoina ja pieninä valon elokuva-arkistoon. Ne voidaan katsoa milloin vain uudestaan. Siksi onkin tärkeää ja hyvinkin merkityksellistä miten jokapäiväistä elokuvaa arkistoon arkistoidaan.

Voit ajatella nyt: minkälaisen elokuvan jätän taakseni kun aikani maallisesta elämästäni jättää? Olenko tähän tyytyväinen? Mitä tekisin nyt toisin, että olisin ehkäpä tyytyväisempi? Olinko onnellinen? Montako vuotta elämästäni tein asioita joista en pitänyt? Rakastinko itseäni aidosti? Olinko hyvällä tuulella? Rakastinko läheisiäni, kuuntelinko heitä? Olinko läsnä tarpeilleni? Olinko läsnä tässä hetkessä tietoisesti?